Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

     
 

Karpetten Randafwerking

Voor de afwerking van de maatwerkkarpetten zijn diverse mogelijkheden.

Festonneren | Volume | Blind op volume | Blind | Leer
Meubelstof | Katoenen band | Eigen ontwerp | Traptreden

Festonneren: is de meest traditionele afwerking van vloerkleden.
De randen van het karpet worden afgewerkt met een bijpassende kleur garen.

Volume karpet: Door de randen van het tapijt te vouwen en als het ware te voeren met een speciaal ondertapijt ontstaat een heerlijk dik karpet. Het extra volume geeft een volle “touch”: luxueus, zacht en comfortabel. Deze techniek is toepasbaar op zowel een gesneden pool als op een hoogpolig tapijt. Deze exclusieve vloerkleden geven met hun uitstraling een rijk gevoel van warmte en rust.

Blind op volume karpet: Deze nieuwe techniek om een volumekarpet te maken is speciaal ontwikkeld voor tapijt waarvan de pool gaat openstaan bij het terugvouwen; denk hierbij vooral aan de bouclé en wollen kwaliteiten. Het karpet wordt eerst voorzien van een nauwelijks zichtbaar bandje (blind banderen) om vervolgens te worden ingelegd met een speciaal ondertapijt. Met deze nieuwe techniek kan de gehele tapijtcollectie worden gebruikt voor het maken van een volumekarpet.

Blind banderen: Het karpet wordt aan de zijkanten voorzien van een geheel nieuwe bijpassende kleur band die overeen-komt met die van het karpet. Dit resulteert in een luxueuze en duurzame afwerking waarvan de band nauwelijks zichtbaar is. Vandaar de naam “blind banderen”. Deze techniek leent zich voor de gehele tapijtcollectie.

Banderen met leer: Luxe en een decoratieve uitstraling. Dat zijn de woorden die passen bij een karpet met lederen band. Doordat de stiknaden onzichtbaar zijn en de randen met een speciaal materiaal worden gevuld, ademt het karpet een exclusieve sfeer. Onze presentatiemap is voorzien van een uitgebreide collectie leer en nubuck. Op aanvraag kan een karpet ook voorzien worden van een leatherlook en/of andere soorten band.

Banderen met meubelstof: Een karpet afgewerkt met een willekeurige stoffen rand naar keuze in kleur of design afgestemd op de huidige inrichting. De randen worden onzichtbaar gestikt en gevuld met een speciaal materiaal. Dit geeft een zeer exclusieve uitstraling. Voorwaarde voor het afwerken van karpetten met meubelstof is dat de meubelstof aangeleverd wordt.

Banderen met katoenenband: Een katoenen band kan worden toegepast op de gehele tapijtcollectie. Het karpet wordt voorzien van een band, waarbij de zichtzijde van de band kan variëren van 3,5 tot 8 centimeter. De prachtige structuur en de eventuele contrastkleur geven het karpet een warme en natuurlijke uitstraling. Onze presentatiemap is voorzien van een uitgebreide collectie katoenen banden.

Karpetten naar eigen ontwerp: Het is mogelijk een karpet te maken dat geheel naar eigen ontwerp samengesteld is van elke gewenste kwaliteit uit de gehele tapijtcollectie. Dit resulteert in een uniek, op maat gemaakt karpet. Voor nagenoeg elk ontwerp hebben wij een oplossing.

Traptreden van tapijt: Van elke tapijtsoort kunnen deze universele traptreden gemaakt worden. De treden zijn gemakkelijk zelf aan te brengen door de stevige zelfklevende achterzijde. Naast decoratief zijn de treden geluiddempend, slijtvast en veilig. De maten die gebruikt worden voor de traptreden zijn universeel, maar desgewenst kunnen ook traptreden met andere maten gemaakt worden.


  © Insight Light 2010 | Algemene Voorwaarden | Disclaimer   Levering en reparatie aan huis tegen scherpe prijzen !